Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Népzene és néptánc
A győri Regös Táncműhely tagjai is felléptek a Fő téren Fotó: Németh Péter

Népzene és néptánc

| Munkatársunktól | Kultúra

A több mint két évtizedes múlttal rendelkező Soproni Néptáncfesztivál 2018-ban is színvonalas produkciókkal, népzenei és világzenei koncertekkel várta az érdeklődőket a belvárosban az elmúlt hétvégén.

A Mária-szobornál, illetve a Fő téren felállított színpadokon fellépők sokasága szórakoztatta a közönséget ezen a hétvégén, emellett gasztronómiai különlegességek is várták a kilátogatókat. A Várkerületen vásári forgatag csalogatta az érdeklődőket, illetve a Bástya gödörben a játéksarokban játszhattak a gyerekek.


A Folkfest házigazdái a Sopron Táncegyüttes, a Pendelyes Táncegyüttes, a Petőfi-iskola néptánccsoportjai, a Kacagány senior táncegyüttes, a Fajkusz Banda, a lövői zenekar, valamint a Figurás Banda volt. Érkeztek együttesek és tánc­csoportok Zalaegerszegről, Győrből, Győr­új­ba­rát­ról, valamint a határon túlról, Marosvásárhelyről is.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...