Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Mesteri kisbabák

| P. Horváth László | Kultúra

A kisbabák igazi zen mesterek módjára élnek – írja új, interaktív könyvében Maráczi Rea. A soproni szerző saját tapasztalatait és élményeit foglalta össze a kötetben.

– Amikor három évvel ezelőtt megszületett Magor fiam, akkor elhatároztam, hogy nemcsak megfigyelem, hanem rögzítem is a fejlődésének szakaszait – mondta el lapunknak Maráczi Rea, aki korábban felnőtteknek szóló mesekönyvet és útikönyveit is jegyzett. – A saját benyomásaim alapján foglalkozom a kisgyermekek szemléletmódjával, világnézetével, képességeivel. Úgy vélem, hogy a kisbabák – legalábbis az első néhány évben – igazi zen mesterek módjára élnek. Számos ilyen követésre méltó képességgel, készséggel rendelkeznek. 

A szerző többek között arra a kérdésre is keresi a választ, hogy mindezeket mennyire lehet tudatossá tenni, illetve arra is, hogy a gyerekek miként tudnak, tudnánk segíteni a felnőtteknek abban, hogy egy boldogabb, teljesebb életet élhessünk.

Maráczi Rea a könyvben minden egyes megfigyelt tulajdonság, képesség után kérdéseket tesz fel, az üresen hagyott oldalakra az olvasó szülő a saját tapasztalatait, ötleteit, gondolatait lejegyzetelheti.

– Szeretném, ha ezt a könyvet közösen írnánk – zárta Maráczi Rea. – Jó lenne, ha létrejönne egy saját napló, amelyet az anyukák, apukák együtt írhatnak, aztán az hasznos útmutatóul szolgálhat a mindennapokban.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Kultúra a kapualjban

Kultúra a kapualjban

2020. 06. 03. | P. Horváth László

Korlátozott módon, de ismét lehet könyveket kölcsönözni a városi könyvtárból. A kezdeményezés jó lehetőség arra, hogy továbbra is olvasnivalóhoz jussanak az érdeklődő soproniak, a diákok.