Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megnyílt az ünnepi hetek

Megnyílt az ünnepi hetek

| P. Horváth László | Kultúra

A Várkerületen folkfesztivál, finom soproni borok, vásári forgatag, gyerekprogramok, a barlangszínházban pedig az Aida musical várja az érdeklődőket a hétvégén.

Bor és néptánc – népzene, világzene, jazz és szórakoztató tánczene a minőség jegyében! Ezzel a szlogennel kezdődött a 60. Soproni Ünnepi Hetek nyitóprogramja, a Sopron FolkFest.  

– Az ünnepi heteken egyszerre van jelen a kultúra, a szórakozás és a sport is – mondta megnyitó beszédében dr. Simon István alpolgármester. – A rendezvények sikere töretlen, az egyre színesebb, változatosabb programok idén is hatalmas választékot kínálnak az érdeklődőknek. Folklórbemutatók, templomi hangversenyek, könnyűzenei koncertek, gyermekprogramok, képző- és iparművészeti kiállítások, sportversenyek sokasága szerepel a SÜH programsorozatban. Erősödjenek az emberi kapcsolatok, legyünk együtt és érezzük jól magunkat! – zárta szavait az alpolgármester.

A színpadi programok mellett idén sem marad el a kézműves kirakodóvásár, kóstolhatnak gasztronómiai ínyencségeket az érdeklődők és a legkisebbeknek is kínálnak gyermekprogramokat.

A hétvége programjai:

Június 16-17-18. (péntek-szombat-vasárnap)

bor és néptánc - továbbá népzene, világzene, jazz és szórakoztató tánczene a minőség jegyében.

Helyszínek:

Fesztiválszínpad (Várkerület): a fesztivál fő programjai, szórakoztató műsorok

Vásártér (Várkerület): néptáncfesztivál – sokszínű kulturális kavalkád

Zöldudvar (Erdészeti Múzeum) – múzeumpedagógiai foglalkozások

Játéksarok (Várkerület): a Szélkakas játékmasinái – megújult játékokkal, körhintával

A SÜH nyitó hétvégéjén, a több mint másfél évtizedes múlttal rendelkező Soproni Néptáncfesztivál 2017-ben is színvonalas néptánc produkciókkal, népzenei és világzenei koncertekkel kedveskedik a nézőknek.

Meghívott vendégek:

Csali Néptáncegyüttes (Somorja)

Csallóközi Néptáncegyüttes (Dunaszerdahely)

Szólisták: Csobolyó Néptáncegyüttes, Rába Néptáncegyüttes, Pendelyes Táncegyüttes, Sopron Táncegyüttes

Gypo Circus:

2017. június 18., vasárnap 19 óra

2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a Gypo Circus-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve.

Barlangszínház:

június 18-19., 20 óra, ELTON JOHN-TIM RICE: AIDA - musical

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...