Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Magyar törzsek vándorlása

| sopronmedia.hu | Kultúra

Posztereken mutatják be a vándorló magyar törzsek történetét a Fórum Múzeum elkülönített terében. A Magyar törzsek vándorlása a Dél-Uráltól a Keleti-Alpokaljáig című vándorkiállításon megjelennek Sopron megye 10–11. századi régészeti kutatási témái.

– Gazdag leletanyagra leltek a régészek, így feltérképezhették a honfoglalás idején vándorló magyarok életét Sopronban és környékén – kezdte köszöntőjét dr. Gömöri János, a Scarbantia Társaság elnöke.  

Petkes Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia magyar őstörténeti témacsoportjának egykori kutatója, a tárlat szerkesztője azt mondta, hogy a kiállítás egy hatkötetes könyvsorozat alapján valósult meg. Ebben egykori őseink viseletéről, vallási szokásairól és a hazánktól távol eső régészeti lelőhelyekről adott átfogó képet.

Dr. Farkas Ciprián polgármester köszönetet mondott a Scarbantia Társaság lelkes munkatársainak. Mint kiemelte, a kiállítás választ adhat arra, hogy miként tudtunk megmaradni évszázadokon át a kontinens közepén.

A poszterkiállítás a tervek szerint 2020. március 15-ig lesz látogatható. sopronmedia.hu

Kapcsolódó cikkek

Földes Tamásné 1953–2021

2021. 01. 20.

Életének 68. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Földes Tamásné, születési nevén Szili Antónia Mária, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Osztályának volt osztályvezető-helyettese.