Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Lemosott idő

| Pluzsik Tamás | Kultúra

A költészet napjára jelent meg a soproni származású, ma Szilasligeten élő ­Zentai László a Lemosott idő címet viselő verseskötete.

Múlt héten mutatták be a Pannonia Hotelben Zentai László legújabb verseskötetét.  

– Ez a most megjelent vaskos, közel háromszáz oldalas könyv ötven esztendő verstermése, lírai munkásságom legteljesebb, legátfogóbb gyűjteménye – mondta Zentai László nyugalmazott kormányzati főtisztviselő, a Soproni Fiatalok Művészeti Kollégiumának egykori tagja, a Soproni Füzetek főszerkesztője. – A mindennapok megélt bölcsessége versben. Hogy ez a gyűjteményes kötet megjelenhetett, abban óriási érdemei vannak Zsirai László költőtársamnak és barátomnak, a kötet szerkesztőjének, aki időt és energiát nem kímélve olyan verseimet is felkutatta, melyekre én már nem is emlékeztem.

Zentai Lászlónak 1989-ben jelent meg az első verseskötete, Kökényhúsú ég alatt címmel, majd ezt esszékötet, elbeszélések és novellák követték. A szerzőnek már nyomdában van a nyolcadik önálló könyve, egyben első nagyregénye Bolhasípok Jankó városában címmel.

– Elöljáróban annyit elárulhatok, hogy ebben a regényben reményeim szerint a soproniak közül nagyon sokan magukra fognak ismerni…

Zentai László legújabb, Lemosott idő című kötetét dedikálja Fotó: Pluzsik Tamás

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...