Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lemezbemutató
Rakovszky Zsuzsa, Jacsó Erika és T. Horváth József a Gravitáció című lemez bemutatóján

Lemezbemutató

| Munkatársunktól | Kultúra

Lemezbemutató koncerttel ünnepelték a magyar nyelv napját a Ligneum látogatóközpontban múlt szerdán. Az esten résztvevők részleteket hallhattak Rakovszky Zsuzsa és T. Horváth József Gravitáció című lemezéről.

2011. szeptember 26-án az Országgyűlés a magyar nyelv napjává nyilvánította november 13-át, ugyanis 1844-ben ezen a napon fogadták el a magyart államnyelvvé tevő, a magyar nyelv és nemzetiségről szóló 1844. évi II. törvényt. A törvény többek között kimondta: „Az országgyűléshez bocsátandó minden kegyelmes királyi Leiratok, Előadások, Válaszok és Intézvények ezentúl egyedül magyar nyelven adassanak ki.”. Korábban a hivatalos nyelv a latin volt.  

A jeles napon tartották ­Rakovszky Zsuzsa lemez­bemutató koncertjét a Ligneumban. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a közelmúltban jelent meg a Gravitáció című lemez, amelyen a Kossuth-díjas soproni író versei, novella- és regényrészletei szólalnak meg – hol a saját hangján, hol T. Horváth József tolmácsolásában. Az esten Rakovszky Zsuzsa olvasta fel saját verseit, illetve a megzenésített költeményeket hallhatta a közönség T. Horváth József zeneszerző és ­Jacsó Erika fuvolaművész előadásában, a műsorban közreműködött ­Orbán Júlia versmondó is. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...