Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Lélekmelengető online videók a soproni színészektől

| Munkatársunktól | Kultúra

Lélekmelengető címmel ingyenesen, online nézhető adventi estekkel kedveskedik a közönségnek a Pro Kultúra. A videók december 7-től láthatóak a cég közösségi oldalain.

 A Soproni Petőfi Színház társulata a karácsonyi készülődés időszakát, az ünnepet szeretné meghitté tenni a versekkel, prózákkal.

A három és nyolc perc közötti filmekben láthatják a nézők Molnár Anikót, Kisfaludy Zsófiát, Farkas Ibolyát, Simon Andreát, Szupper Fannit, Savanyu Gergelyt, Papp Attilát, Kiss Norót, Marosszéki Tamást, Major Zsoltot és Gál Tamást. Külön érdekesség, hogy Szilágyi Tibor önéletrajzi könyvéből a saját írását olvassa fel.

A színészek főként a karácsonyi ünnephez, az adventi időszakhoz kötődő költeményeket, prózákat mondanak, fontos, személyes üzenettel bíró írások is elhangzanak majd a tolmácsolásukban. Ilyen például Székely János Zene című verse, Fekete István Téli berek regényéből egy részlet, illetve az írónak a Roráte című novellája, József Attila Betlehemi királyok, Reményik Sándor Pilátus vagy épp Császár Mónika Hó című költeménye.

Az ünnepi összeállítás szerkesztője Pomezanski György, a soproni teátrum kreatív tanácsadója, az operatőr Szabó Gergely, a kreatív Fábián Dániel alkotása. A videók bevezetőjét a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói készítették. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...