Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lehár könyvbemutató
Hegedűs Elemér dedikált az eseményen. Fotó: Pluzsik Tamás

Lehár könyvbemutató

| Pluzsik Tamás | Kultúra

A Lehár 145 emlékév keretében mutatták be a Széchenyi István Városi Könyvtárban a soproni születésű báró Lehár Antal ezredesnek emléket állító kötetet.

A „Csak egy hűséges szolgája urának” címet viselő, sok fotóval és dokumentummal illusztrált könyv egyik szerzője Hegedűs Elemér nyugállományú honvéd alezredes. Különleges értéke a kiadványnak, hogy abban először olvasható magyarul Lehár Antal naplója a császári és királyi 106-os gyalogezred első világháborús napjairól.

– Kevesek számára ismert, hogy a Lehár család nemcsak tehetséges zenészeket adott hazánknak, hanem báró Lehár Antal ezredes személyében egy kiváló katonatisztet is, aki hazáját szerető ember, egyúttal nagyszerű stratéga is volt. A most megjelent könyv emléket állít annak a katonának, aki minden körülmények között kitartott esküje mellett – fogalmazott a könyvbemutatón Csiszár Szabolcs alpolgármester. 

Kapcsolódó cikkek

Az éltető kórusmuzsika

Az éltető kórusmuzsika

2022. 06. 29. | Köves Andrea

Fasang Árpád-díjban részesült Makkos Ágnes, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar vezetője. A magas rangú szakmai elismerést minden évben olyan pedagóguskó...

Ez történt

Ez történt

2022. 06. 29.

A Széchenyi István Városi Könyvtár internetes oldalán (www.szivk.hu) megtalálható adatbázisból közlünk részleteket.