Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legendák évada
Kovács Kati Symphonic live életműkoncertje július 30-án szerepel a barlangszínház műsorán. Július 31-én Presser Gábor Dalok régről és nemrégről című produkcióját láthatja a közönség Fertőráko

Új infópontokat is kialakítanak a barlangszínházban

Legendák évada

| Huszár Judit | Kultúra

Gőzerővel dolgoznak a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban – megújulnak a látogatóközpont élményelemei, új eszközöket helyeznek üzembe. Az évad programja is összeállít, 2021-ben magyar és nemzetközi legendák lépnek színpadra a barlangban.

Bár a járványhelyzet miatt most semmilyen nyilvános kulturális eseményt nem lehet tartani, de a szakemberek remélik, hogy hamarosan újra elindulhat az élet. A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban most sem tétlenkednek, elkezdődött a látogatóközpont kiállításának megújítása, új, interaktív eszközöket helyeznek üzembe, információs pontokat is kialakítanak. A fejlesztésnek az a célja, hogy még több élménnyel gazdagodjanak a látogatók, akik saját tempójukban haladva többféle tárlatvezetés közül is választhatnak, miközben felfedezik a kőfejtő minden zugát. A fejlesztés célja, hogy a Fertő-táj turisztikai attrakcióit bekapcsolja a térség idegenforgalmi vérkeringésébe. A munkákkal a tervek szerint nyárra végeznek.

– A felújítás nem akadályozza azt, hogy húsvétkor kinyisson a témapark – tudtuk meg Kóczán Pétertől, a fenntartó Pro Kultúra kulturális igazgatóhelyettesétől. – Bízunk benne, hogy a járványhelyzet is lehetővé teszi majd a nyitást. Az idei évadban egyébként szeretnénk újra nagy hangsúlyt fektetni a családi programokra. Speciális vezetéseket, gyerekfoglalkoztatásokat, szórakoztató műsorokat is tartunk majd.

A barlangszínház műsora is teljes. Az ünnepek előtt különösen nagy volt az érdeklődés a programok iránt, több előadás már most telt házas. A szakemberek idén a járványhelyzet miatt inkább a magyar vendégeket várják a barlangba. Nagy hangsúlyt fektetnek a vírushelyzettel kapcsolatos szabályok betartására.

– A 2021-es a legendák évada – folytatta Kóczán Péter. – Magyar és nemzetközi legendák is fellépnek a barlangban. Ha a hazai művészekkel kezdjük, akkor ki kell emelnünk Charlie, Presser Gábor, Kovács Kati, Rúzsa Magdi, Bogányi Gergely nevét, Vidnyánszky Attila a Bánk bán című drámát rendezi. Nemzetközi porondon a Sopron Drum kínálata a „legerősebb”. Jön David Sanborn, Stanley Clarke és velük együtt egy tucat Grammy-díjas. Megidézzük egy barokk megasztár és Tesla szellemiségét, valamint felcsendülnek a legnagyobb filmzenék a Star Warstól a Harry Potterig.

A barlangszínház 2021-es programját megtalálják a www.fertorakosikofejto.hu oldalon. 

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...