Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kultúra a kapualjban

Kultúra a kapualjban

| P. Horváth László | Kultúra

Korlátozott módon, de ismét lehet könyveket kölcsönözni a városi könyvtárból. A kezdeményezés jó lehetőség arra, hogy továbbra is olvasnivalóhoz jussanak az érdeklődő soproniak, a diákok.

Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztést végeztek a Széchenyi István Városi Könyvtár internetes katalógusában, a katalogus.szivk.hu/search oldalon. 

– A weboldalra a beiratkozott tagok az olvasójegyen szereplő kóddal tudnak bejelentkezni – mondta Horváth Csaba, a könyvtár igazgatója. – Így elérhetővé válik az a katalógus, amely a kölcsönözhető dokumentumok listáját tartalmazza. Itt elég kiválasztani az adott művet, és a rendszer üzenetet küld felénk. Az igényeket naponta rendszerezzük, és válaszüzenetben egyeztetjük azt az időpontot, amikor a Pócsi utcai könyvtár bejáratánál átvehető az adott könyv. Ekkor kötelező a maszk viselése, illetve be kell tartani a vonatkozó egészségügyi előírásokat, a másfél méteres távolságot. Fontos, egyszerre nyolc művet lehet igényelni. A rendszer arra is lehetőséget ad, hogy a netes felület helyett a tagok levelet írjanak a konyvtar@szivk.hu címre, és ezen keresztül adják le az igényeket. Telefonon, illetve a bánfalvi fiókkönyvtárban a kölcsönzés lehetőségét nem tudjuk biztosítani. A mostani részleges nyitás egy jó lehetőség arra, hogy olvasnivalóhoz jussanak az érdeklődő soproniak, a diákok. A visszajelzések alapján nagy igény merült fel erre a tagjaink részéről.

Megtudtuk, a könyvtár bezárása előtt kikölcsönzött könyvek, egyéb dokumentumok – pótdíjmentes – visszavételére június végéig van lehetőség. A visszavitt műveket három napig karanténba teszik, majd alapos fertőtlenítés után kerülnek vissza a polcokra, és válnak ismét kölcsönözhetővé. A könyvtár további szolgáltatásai, mint például az olvasóterem használata, az internetezési lehetőség nem érhetők el.

A könyvtár nyitva tartása: Az intézmény nyitásáig (ennek időpontja még továbbra sem ismert) hétfőtől csütörtökig 9 és 15.30, pénteken 9 és 13 óra között várják a beiratkozott tagokat. Az olvasók a könyveket a bejáratnál elhelyezett asztalnál vehetik át, illetve adhatják le.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Szerdai Szerenád a belvárosban

Szerdai Szerenád a belvárosban

2020. 07. 01. | Munkatársunktól

A soproniak igényes szórakoztatása is a célja a „Szerdai Szerenád” elnevezésű sorozatnak, amelynek keretében Szent Ivántól Szent Istvánig minden szerdán 18 órai kezdettel könnyed komolyzene szólal meg a belváros különböző pontjain.