Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Köves Andrea: siker az irodalmi pályázaton

| Cziráki Viktória | Kultúra

Ki mertél-e állni magadért vagy másért? Mertél-e változtatni, vagy még gyűjtöd hozzá az inspirációt

? Bátorságról, merész döntésekről szóló női történeteket vártak a Terézanyu címmel meghirdetett országos irodalmi pályázatra, melyen Köves Andrea, az ismert soproni tévés műsorvezető Fakanalasok című novellájával második helyezést ért el. – Nagymamám egy múlt századbeli, érdekes, lázadó nő volt. Édesanyám mellett ő volt a fő példaképem, ezért választottam írásom főszereplőjévé – mondta el a szerző. – Valamilyen módon az ő útját járom, nem félek változni, változtatni. 2 éve otthon vagyok a kislányommal, ami lelassítja az embert, lehetőséget ad befelé is figyelni. Ez is segített az írásban.

Az idén nyolcadik éves Terézanyu pályázatra története során eddig közel tízezer írás érkezett. A nyerteseket a zsűri tagjai, Rácz Zsuzsa írónő, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Dobó Kata színésznő, Pásztor Anna énekesnő és Beke Zsuzsa, a Richter Nyrt. kommunikációs vezetője választotta ki. A díjazott művek a Terézanyu internetes portálon olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...