Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Könyvtári napok

| Munkatársunktól | Kultúra

A Széchenyi István Városi Könyvtár idén is csatlakozott a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Országos Könyvtári Napokhoz. Az eseménysorozat idei összefoglaló jelmondata „csak tiszta forrásból”.

Október 4-én, szerdán 17 óra­­­kor a Széchenyi István Vá­­ro­­si Könyvtár olvasótermében Kadlecsik Zoltán evangéli­kus lelkész, családterapeuta és Jávorszky Edit pszichológus beszélget a boldogság forrásairól. Csütörtökön 17 órakor Rádonyi Lászlónak, a Soproni Vízmű ve­­zér­igazgatójának előadását hallgathatják meg az érdeklődők Víz, az élet forrása címmel. Arany János daloskönyve címmel Dsupin Pál és Csergő–Herczeg László lemezbemutató koncertje lesz október 6-án 17 órától. Kerékpárral a Föld körül – 40 ezer kilométer, 46 ország és négy év kalandjairól láthatnak vetített képes élménybeszámolót a látogatók október 7-én 10.30-tól Zárug Zita és Harkányi Árpád előadásában.  

A könyves vasárnap rendezvényeit október 8-án 10–13 óra között tartják: lesz Kerekítő ovimóka Szabó–Bellán Tímeával, 11 órától kézműves-foglalkozás természetes anyagokkal a gyermekkönyvtárban, egész nap lehetőség lesz gyermekkönyv-csereberére, és a gyerekek megismerhetik az ickázás rejtelmeit. Ezen a napon a be­­iratkozás ingyenes. Megbocsátás hetén, október 3–8. között a ké­­sedelmes kötetek késedelmi díj nélkül visszahozhatók. További részletek a www.szivk.hu-n olvashatóak.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...