Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Könyv, amely példaként szolgál

| Horváth Ferenc | Kultúra

A közelmúltban jutott el szerkesztőségünkbe az a kötet, amely Csapodi Tükör címmel jelent meg, számos soproni személyi érintettséggel, hiszen Csapodról sokan kerültek Sopronba.

Ezért lehet számukra is érdekes a szép kiállítású könyv. Szerzői a már hosszú évek óta eredményesen működő Csapod-barátok Egyesületének tagjai. A szerkesztői feladatokat Nagy Imre, az egyesület elnöke vállalta magára. A kiadást a község önkormányzata jegyzi. Nagy Imre a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a könyvben leírták a település történetét, a népszokásokat, bemutatják a legfontosabb természeti és épített értékeket, és a falu mai életét is, de hagyományos recepteket is talál az olvasó. 

A Csapodi Tükör annak ellenére, hogy nem hivatásos történészek írták, hanem „csak” lelkes helytörténészek, dokumentumokon, visszaemlékezéseken alapul. Talán ezért is több mint egy „száraz” tudományos feldolgozás. A kötet – amely nem került bolti forgalomba – példaként szolgálhat más települések számára is.


Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...