Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Költészet napi kalandozások
A Lenck-villa kerítését egy hétvégére versek díszítették.

Költészet napi kalandozások

| Munkatársunktól | Kultúra

Rendhagyó költészet napi rendezvényeket tartottak idén Sopronban: volt irodalmi séta a belvárosban, magyar költők soraival díszítették a Lenck-villa kerítését, elkészült egy videovers is.

Jelentős érdeklődés mellett tartottak irodalmi sétát vasárnap délután a történelmi belvárosban. A Pro Kultúra szervezésében olyan helyeket lehetett felfedezni, ahol jeles költők fordultak meg, illetve alkottak. A 13+1 állomásos emléksétán a Soproni Petőfi Színház művészei is felbukkantak. Több mint háromszázan egy-egy dedikált soproni verssel tértek haza.

Az elmúlt heti lapszámunkban (Újabb közösségi vers készül, Soproni Téma, 2021. április 7.) írtunk arról, hogy az idén harmadik alkalommal megvalósuló közösségi versmondást a hajdani Deák téri szavazókör előtt tartották. Az erről készült videó a Soproni Téma hivatalos facebook-oldalán is megtekinthető.

Idén rendhagyó módon ünnepelt a Soproni Múzeum: József Attila születésnapja előtt tisztelegve magyar költők soraival díszítették fel a Lenck-villa kerítését. Emellett felhívást is közzétettek a közösségi oldalaikon, amelyben arra buzdították a látogatókat, hogy osszák meg velük a kedvenc verssorokat, részleteket. Igaz, ezt bármikor meg lehet tenni, nem csak ezen az egy napon...

A Vasvári Pál utcai József Attila-szobornál vasárnap délután a pedagógusok művelődési háza koszorúzással egybekötött rövid megemlékezést tartott.

Az Eszterháza Központ a közösségi oldalain különleges versrészletekkel idézte fel a magyar költészet napját, amelyet 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én tartunk – természetesen ekkor nemcsak őt, hanem a költészetet, a lírát ünnepeljük.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...