Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kinyitott a könyvtár

| Munkatársunktól | Kultúra

Megnyitotta kapuit múlt héten a Széchenyi István Városi Könyvtár és a sopronbánfalvi fiókkönyvtár – erre lehetőséget adott a kormányrendelet, illetve egyeztettek a fenntartó önkormányzattal is.

 A látogatókat hétfőtől csütörtökig 9 órától 15.30-ig, pénteken 9–13 óra között várják. Június 29-től áttérnek a nyári rendre, amely a következők szerint alakul: kedden, pénteken 10–18 óra, szerdán, csütörtökön 10–16 óra között lesz nyitva az intézmény.

A könyvtár lapunknak küldött közleményéből kiderült az is, hogy a szolgáltatás a dokumentumok visszavételére és kölcsönzésére korlátozódik, helyben használatra még nincs lehetőség, az olvasótermek és a helyismereti gyűjtemény zárva tartanak. Fontos, hogy a beiratkozások érvényességét a lejárat után 14 héttel meghosszabbítják.

Arra kérik a látogatókat, hogy lehetőség szerint előre jelezzék a www.szivk.hu internetes oldalon lévő felületen vagy e-mailben a konyvtar@szivk.hu címen, hogy mely dokumentumot, dokumentumokat szeretnék kikölcsönözni. Így azokat a korábbiaknak megfelelően csak át kell venni. Az épületben egyidejűleg meghatározott számú látogató tartózkodhat, kötelező a maszk viselése. 

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Szerdai Szerenád a belvárosban

Szerdai Szerenád a belvárosban

2020. 07. 01. | Munkatársunktól

A soproniak igényes szórakoztatása is a célja a „Szerdai Szerenád” elnevezésű sorozatnak, amelynek keretében Szent Ivántól Szent Istvánig minden szerdán 18 órai kezdettel könnyed komolyzene szólal meg a belváros különböző pontjain.