Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Két lélek szól két hanggal

| Munkatársunktól | Kultúra

Rost Andrea és lánya, Harazdy Eszter ad közös koncertet március 24-én 19 órakor a Liszt-központban.

A rendhagyó esten nemcsak énekelnek, hanem beszélgetnek is egymással művekről, hangokról, lélekről, és különleges produkciókkal készülnek. A zongorakísérő Harazdy Miklós.

Anya és lánya, 2 hang – 2 lélek a címe annak a kivételes élményt ígérő koncertnek, amelyben a világsztár Kossuth-díjas operaénekes, Rost Andrea lányával és korábbi férjével, Eszter édesapjával lép fel. Vidéki turnéjuk második állomása lesz Sopron.

– A lányom elvégezte a zeneművészeti egyetemet, hosszas fejlődési perióduson ment keresztül, hogy ne az én árnyékomban legyen operaénekes – mondta el Rost Andrea. – Látom benne az erőt, elhivatottságot, az alázatot a művészet iránt. Nagyon színes egyéniség, keresi a muzsikában is ezt. A klasszikus stílus mellett másfajta műfajban, az elektronikus zenében is képviseli, megjeleníti az alkotói szabadságot, a gondolatait, érzéseit.

Rost Andrea hangsúlyozta: – Nem lesz előre megírt szöveg, de természetesen megbeszéljük, kitaláljuk a témákat, hogyan és mit mondunk, s milyen hangulatot szeretnénk adni egy-egy blokkhoz. Amit megosztunk az alkotó titokból, az két lélek és két hang. Anya és lánya.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...