Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Karácsonyi jótékonyság

| Munkatársunktól | Kultúra

Az ünnepek közeledtével még inkább figyeljünk azokra, akiknek segítségre van szükségük! A következő hetekben számos egyesület, civil szervezet gyűjt adományokat, amelyeket aztán a karácsonyi ünnep előtt eljuttat a rászorulókhoz.

A Határok Nélkül Alapítvány gyermekek és magányos emberek karácsonyát szeretné örömtelibbé tenni. Ehhez angyali dobozokat várnak, amelyek tartalmazhatnak könyvet, játékot, tisztálkodási szereket, ruhákat, édességet. A szervezők arra kérik a felajánlókat, hogy feltételenül helyezzenek el egy karácsonyi üdvözletet, jókívánságot. A dobozokat a Magyar utca 19–21. alatti Szent Márton Házban lehet leadni. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Baptista Szeretetszolgálat idén is meghirdette a cipősdoboz-akciót. Ezekbe a dobozokba kerülhet mesekönyv, játék, íróeszköz, iskolai felszerelések, vagy éppen szépségápolási cikkek. Az elkészített ajándékokat Sopronban december 19-ig a Várkerület 43., illetve a II. Rákóczi Ferenc utca 41. szám alatt található Baptistapontokon várják. Információ a 30/969–9669-es telefonszámon kérhető.

Az Aranytallér Gyermekinkért Alapítvány Jótékony szórakozás a gyermekekért címmel szervez jótékonysági bált 2020. január 18-án. A jegyeket a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályának irodájában hétköznap 7.30–15 óra között lehet megvásárolni. A bál apropója, hogy jövőre lesz 25 éves a soproni koraszülött osztály.

A Fidelissima Vegyeskar Adventi fények címmel ad jótékonysági koncertet december 7-én, szombaton 18 órától az evangélikus templomban. A felajánlott adományokat a soproni, illetve a város környéki fogyatékossággal élőkkel foglalkozó szervezeteknek juttatják el.

Rászoruló gyermeken segíthetnek a MosolyManók: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagyszabású jótékonysági akciót indított az általános iskolákban. A szervezők célja, hogy idén karácsonykor is adományok segítségével varázsoljanak mosolyt a lehető legtöbb gyermek arcára. Egyrészt a nehéz sorsú gyermekeknek, akik örülnek az ajándékoknak, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a Maci Kórház elnevezésű mozgalom elindítói városunkban is plüssállatokat gyűjtenek, a kis figurákat pedig a gyerekosztályoknak adományozzák. A gyűjtés december 13-ig tart. A gyűjtőpontok listája a Maci Kórház Sopron közösségi oldalán található meg.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.