Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jótékonysági licit
Hipságh Gyöngyi 10 képét, köztük a Szemek címűt is felajánlotta a licitre.

Jótékonysági licit

| Huszár Judit | Kultúra

15 fotós, 4 küldetés, 1 cél – ezt a mottót választották jótékonysági licitjüknek a művészek, akik nehéz helyzetben lévő családoknak és soproni állatvédőknek is gyűjtenek.

Történetünk elején utazzunk egy évet vissza az időben: tavaly ilyenkor Kránitz Roland ágfalvi és Molnár Lisztes István beledi fotós kitalálta, hogy jótékonysági licitre bocsájtja több képét. A fotókért összesen 600 ezer forintot kaptak, az összeget pedig egy rászoruló családnak ajánlották fel. Idén már merészebbet álmodtak…

– Rolandék úgy gondolták, hogy bővítik az akciót, ezért megkeresték fotós ismerőseiket, barátaikat – mesélte lapunknak Hipságh Gyöngyi, a Soproni Fotóklub elnöke, a licit egyik résztvevője. – Összesen 15-en csatlakoztunk szinte az egész ország területéről, mindenki felajánlotta több fényképét. Reméljük, hogy a bevétel is többszöröse lesz a tavalyinak, ezért négy támogatottat is kiválasztottunk. Egy Vas megyei faluban élő rokkantnyugdíjas házaspárnak, egy soproni, négy beteg gyermekét egyedül nevelő édesanyának, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületnek és a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesületének gyűjtünk idén.

A fotósok a saját facebook-oldalukra feltöltötték a fényképeket, amelyekre december elsejéig lehet licitálni. Az induló tétel 4000 forint, de van olyan fotó, amelyikért már most 30 ezret ajánlottak.

– Ha véget ér a licit, akkor mindenki előhívatja a saját képeit, a győztes licitáló habkartonra nyomtatva kapja meg a fotót – tette hozzá Hipságh Gyöngyi. – Azt gondoltuk, hogy mindenki kerülhet kritikus helyzetbe, és tudjuk, hogy ilyenkor nagyon nehéz segítséget kérni. Mi szeretnénk most olyanokat támogatni, akik tényleg megérdemlik azt.

A jótékonysági akcióhoz csatlakozott Zselinszkyné Kondor Nikoletta is, aki jótékonysági bált szervez december 4-re az ágfalvi fogadóba, amelyet a polgármesteri hivatal ingyenesen bocsátott rendelkezésre. A bál teljes bevételét is a rászorulók kapják.

A licithez csatlakozott fo­tósok: Baán Katalin, dr. Bíró Zoltán, Cirkos Veronika, Erdős László özvegye, ­Göde Zoltán, Hipságh Gyöngyi, Kapcsándi Zsuzsanna, Kránitz Roland, ­Molnár ­Lisztes István, Pál ­Miklós, Roll Péter, Tálos Péter, ­Vehofcsics Zsóka, Agg Pál, Szetmár Mónika.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...