Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Jótékonysági buli a kicsikért

Jótékonysági buli a kicsikért

| sopronmedia.hu | Kultúra

Szórakoztató jelmezekbe bújt emberek lepték el a Soproni Egyetem közgazdaságtudományi karának auláját. A mulatság nemes célt is szolgált: az összegyűlt összegből az idén 25 éves soproni koraszülött osztályt támogatják.

– Néhány hónappal ezelőtt kerestek meg a kórház csecsemő- és gyermekosztályától egy jótékonysági program ötletével, ekkor jutott eszembe a jótékonysági retró batyus buli – mondta Betuker Botond főszervező. – Ezt néhány évvel ezelőtt már megszerveztem, akkor nagy sikert aratott, és idén is rendkívül rövid idő alatt telt házas lett.  

A bált a szervezett formában megvalósuló soproni koraszülött ellátás 25. születésnapjának előestéjén tartották. – Addig is a szülészet keretein belül működött az újszülöttellátás, de a frissen világra jött apróságok körülbelül tíz százalékának szüksége volt sürgős ellátásra, életmentő orvosi kezelésre – hangsúlyozta dr. Gelencsér Éva neonatológus főorvos. – Végül 1995. január 19-én nyílt meg az a koraszülött részleg, amelyen ezt a speciális ellátást elkezdhettük.

A rendezvény keretében befolyt összeget az apróságok biztonságos és hatékony ellátására fordítják – így például infúziós pumpát és gyógyszeradagolót is vesznek majd.

A program fővédnöke dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere volt. Az eseményen Sopron önkormányzata nevében Juhász Adrienn képviselő vett részt.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Földes Tamásné 1953–2021

2021. 01. 20.

Életének 68. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Földes Tamásné, születési nevén Szili Antónia Mária, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Osztályának volt osztályvezető-helyettese.