Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jó hangulatú családi hétvége
Az aranyhegyi családi napon bográcsokban készítettek ételeket a főzőversenyre nevezők Fotó: Griechisch Tamás

Néptáncgála, kiállításmegnyitó, Lövér-frissítés, valamint pörköltfőző verseny

Jó hangulatú családi hétvége

| Munkatársunktól | Kultúra

Mozgalmas volt a hétvége Sopronban. Jól érezték magukat a kilátogatók a Jerevánon, az Aranyhegyen és a Lövérekben, de megtartották a nyárzárót a GYIK Rendezvényházban is.

Kiállításmegnyitó és néptáncgála 

Nyárvégi szabadtéri kiállítást rendeztek szombaton Látvány és muzsika címmel a Jereván-lakótelepen. A rendhagyó tárlatot a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke nyitotta meg. Keresztény Richárd hangsúlyozta: akvarelltechnikával gyönyörű képeket alkotott ­Süliné ­Huszár Lilla.

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, fejlesztési tanácsnok örömét fejezte ki, hogy pezsgő élet folyik a lakótelepen. Kiemelte az elmúlt időszak nagyobb megmozdulásait a jereváni gyereknaptól kezdve a mozin és a Retro Sopron képnézegető rendezvényen át a szombati kiállításig.

A hétvége mozgalmas volt a városrészben, hiszen először tartottak néptáncgálát a lakótelepen. A településrészi önkormányzat a Pendelyes Kulturális Egyesülettel karöltve hívta életre az Együtt a Jereván! programot.

– Szép nap köszöntött ránk, mert együtt lép fel egy színpadon magyar, német, horvát, cigány népzenei és néptáncegyüttes. Az emberek együtt ünnepelnek itt, mert vannak közös értékeink és céljaink – fogalmazott Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke. Az eseményen jelen volt dr. Farkas Ciprián is, aki szintén az összefogás erejét emelte ki.

Lövér-frissítés

Az egykori lövéri pezsgő mindennapokat kívánták megidézni a szervezők a Lövér-frissítés nevű programmal. Közlekedésbiztonsági játékok, aszfaltrajzverseny, kézműves játszóház és tematikus séták is várták a KRESZ-parkba látogatókat, akiket a rendezvény kezdetén dr. Farkas Ciprián köszöntött.

– Fontos cél volt, hogy összekovácsolja a program az itt élőket és a vendégeket. A Lövér-frissítés azt jelképezi, hogy ennek a városrésznek az életében valami frissülés kezdődjön – mondta ­Szekeres Kriszta szervező.

Családi nap az Aranyhegyen 

Kellemes délutánt tölthettek el a soproniak szombaton az Aranyhegyen: vidám családi napot tartottak az Inkubátorháznál. Többen a bográcsok mellett sürögtek-forogtak, míg mások a fellépőket hallgatva töltötték el az időt. A bográcsokban készült ételeket dr. Farkas Ciprián és Péli Nikoletta önkormányzati képviselő zsűrizte. Az ételek mindegyike remekül sikerült, így minden csapat megkapta a képzeletbeli aranyérmet. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...