Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Irodalmi pályázat

| Munkatársunktól | Kultúra

Idén negyvenkettedik alkalommal hirdette meg irodalmi pályázatát a Pro Kultúra. Az Így írok én...-re 10–14 éves diákok jelentkezését várják, ők vers, mese, elbeszélés kategóriában vagy tetszőleges műfajú irodalmi alkotással nevezhetnek.

– A zsűri tagjai között elsőként Roskó Máriát kell megemlíteni, aki megálmodta ezt az országban akkor még egyedülálló irodalmi pályázatot – mondta Szittner Ágnes, a zsűri elnöke. – Negyedik alkalommal vesz részt a pályaművek értékelésében Egész Tamás, a Széchenyi-gimnázium igazgatóhelyettese. 2019-ben Szőke János Bálint, a Pro Kultúra kulturális menedzsere segít a szervezésben, koordinálásban.  

A pályázat értékelése sokrétű, a zsűri rengeteg szakmai szempontot vesz figyelembe. – Sok visszatérő pályázónk van, Márkus Boróka például hosszú évekig nyújtott be feledhetetlen, magas színvonalú alkotásokat – tette hozzá Szittner Ágnes.

– Szerencsére a Soproni Füzetek szerkesztői is támogatják a munkánkat, hosszú évek óta jelentetik meg a nyertes pályaműveket a kiadványokban.

A beküldési határidő idén április 1., további részletek a szjb@prokultura.hu e-mail címen kérhetők.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...