Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Indul a szezon a kőfejtőben

Indul a szezon a kőfejtőben

| Munkatársunktól | Kultúra

A témapark és tanösvény elmúlt hétvégétől ismét látogatható. Az idei szezonban több rendhagyó programot is tartanak.

A nyitóhétvégén csoportos ve­­zetésekkel várták a látogatókat a kő­­­fejtőben: a „Barlangoló” névre keresztelt, tavaly is népszerű program rendszeresen lesz az idei szezonban is: minden héten, szerdánként 11 és 15 órakor indulnak a csoportok. A vezetésekre a létszámkorlát miatt előzetes bejelentkezés szükséges a kofejtoinfo@prokultura.hu e-mail címen.

A vezetések mellett több rendhagyó eseménynek is helyet ad a kőfejtő: húsvét hétvégéjére, április 15. és 17. között gyermekprogramokkal készülnek a szervezők, május 27-én, gyereknap alkalmából pedig A dzsungel könyve népszerű szereplőivel lehet majd „barlangolni”. Pünkösdkor, június 3-án és 4-én népi játékok és bábszínház, a jú­­nius 24-re eső nyári napforduló éjszakáján pedig komolyzenével kísért csillagászati ismertető várja az érdeklődőket. Június 25-én ismét gyerekprogram, valamint népzenei és néptáncműsor lesz. Tárgyalások folynak arról, hogy a szezont egy nagyszabású koncert zárja szeptember 30-án: a tervek szerint az amerikai dzsesszgitáros, Stanley Jordan lép majd fel a vi­­lág egyik legjobb dobosának tartott, soproni származású Horváth Kornéllal, valamint a kiváló gitáros, énekes ütőhangszeres és zeneszerző Alegre Correa-val és Dörnyei Gábor dobossal.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Témaparkban tavaly közel 33 ezren jár­­tak. A látogatók 10 százaléka külföldről érkezett: legtöbben Ausztriából és Németországból, de szlovák, olasz, lengyel, japán és angol vendégek is voltak.

A barlangszínházban június 15-én indul az évad a Sopro­­ni Pe­­­­tőfi Színház Aida című mu­­si­­calével. Szeptember vé­­gé­­ig összesen 32 előadásnapon 17-féle produkciót láthat a közönség.

További információ:www.barlangszinhaz.hu




Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...