Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ihlető fények
Török Bernadett kiállítását Szabó Miklós nyitotta meg Fotó: Németh Péter

Ihlető fények

| Munkatársunktól | Kultúra

Évszakok pasztellel címmel megnyílt Török Bernadett festőművész jubileumi kiállítása a Várkerület Galériában.

A soproni festőművész idén 70 éves, a mostani tárlaton az elmúlt években készült pasztellképeiből láthat válogatást a közönség.

– Amikor 8 évvel ezelőtt nyugdíjba mentem, élveztem, hogy rengeteg időm van, sokat rajzoltam, ekkor fedeztem fel a pasztell­technikát is – mesélte Török Bernadett. – Volt időm elmélyülni a pasztellben. Sopron erdeit, természeti környezetét jelenítem meg, megvannak a titkos helyeim Hermesen, Óbrennbergen, Kis-Tómalmon, a Lövérekben, ezeket láthatják a képeken. A különböző évszakokban teljesen más arcát mutatja a természet, ami egy kimeríthetetlen forrás.

A tárlaton 31 nagyméretű képét láthatjuk a művésznek, a kiállítás március 22-ig tekinthető meg munkanapokon 14 és 17 óra között. 

Kapcsolódó cikkek

Tudománytörténeti kiállítás

2019. 05. 15. | Munkatársunktól

Június közepéig tekinthető meg dr. Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár tudománytörténeti kiállítása a Ligneum látogatóközpontban. A tárlat megálmodója másfél évtized alatt állította össze azt a 80 posztert, amelyekből kiderül, hogy a Magyarországon született tudósok, feltalálók mivel járultak hozzá az egyetemes emberiség haladásához. A tárlat a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában jött létre.

 

Nemzetközi fesztiválon a fotósok

2019. 05. 15. | Munkatársunktól

A Lévai Fotográfiai Napok nemzetközi fotográfiai fesztiválon mutatkoznak be a Soproni Fotóművészeti Kör tagjai. A 18 fotós képeit az ipolysági zsinagóga nagytermében helyezték el, ahol két hétig lehet megnézni őket. A Léván és környékén 12. alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényre a V4-ek tagállamaiból érkeztek fotóművészek. Az október 31-ig tartó fesztiválon összesen 13 kiállítást nyitnak meg.