Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ifjú művészek tárlata
A tízéves művészeti képzésben résztvevő tanulók kiállítása nyílt meg a Handlerban Fotó: Németh Péter

„A szép mesterségek kezdete…” kiállítás május 31-ig látogatható

Ifjú művészek tárlata

| Madarász Réka | Kultúra

„A szép mesterségek kezdete…” címmel nyílt kiállítás pénteken a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájában. A képzőművészeti osztályosok alkotásai május 31-ig tekinthetők meg az intézmény aulájában.

Idén ünnepelte tízéves jubileumát a képzőművészeti képzés a Handlerben. A kerek évforduló alkalmából mozgalmas programokon vehettek és vehetnek részt a diákok és a művészetrajongók. A művészeti osztályosok legjobb alkotásait bemutató tárlatot 9. alkalommal rendezték meg.


– A kiállítás címét és logóját Ferenczy Istvántól kölcsönöztük, aki Pásztorlányka című szobrának adta ezt az alcímet. A plasztika a rajz születését ábrázolja – tudtuk meg Gondi Ritától, az iskola művészeti munkaközösségének vezetőjétől. – A tárlaton diákjaink rajz- és szakmai tevékenységük legjavát vonultatják fel.
A Handler Nándor Szakképző Iskolában a képzőművészeti képzésre jelentkezők két szakirány közül választhatnak. A kiállításon ízelítőt kaphatunk az alkalmazott grafikusok – az iskolában tanult számítógépes programok segítségével készült – munkáiból. Láthatunk többek között névjegykártyákat, logókat, plakátokat, kiadványokat, ital- és étlapokat. A díszítőfestők táblaképfestési technikákkal előállított viasz-, tempera-, akvarell-, olaj-, akril- és falfestményei, mozaikjai, karcolatai ugyancsak alapos szakmai ismeretekről vallanak.


A tárlatot Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg. Köszöntőt mondott Kósa Éva, az iskola igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

A kultúra szolgálatában

A kultúra szolgálatában

2023. 01. 18. | Köves Andrea

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be a Himnuszt. A nev...

Ez történt

Ez történt

2023. 01. 18.

A Széchenyi István Városi Könyvtár internetes oldalán (www.szivk.hu) megtalálható adatbázisból közlünk részleteket.