Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Háromórás kiállítás

Háromórás kiállítás

| Etzl Edgár | Kultúra

Ideiglenes „pop-up” kiállítást tartottak a designhét keretében szerdán az egykori ruhagyár épületének földszinti termében. A tárlat mindössze három órán át volt látható.

A különleges kiállításon a Soproni Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem építőművész és építészmérnök hallgatóinak munkáit láthatta a közönség. A fiatalok tervei között a balfi látogatóközpont és borászat, valamint a Kőfaragó téri lakótelep házainak továbbgondolása szerepelt, emellett több javaslat is érkezett az II. Rákóczi Ferenc utca, a Pejachevich köz és a Petőfi tér által határolt belvárosi terület rehabilitációjára.

A megnyitón Lenkei Balázs, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének igazgatója köszöntötte az érdeklődőket, aki elmondta, örül, hogy az intézet méltóképpen tudott csatlakozni a designhéthez.

Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, aki emlékeztetett, hogy 1921-ben ebben az épületegyüttesben hirdették ki a soproni népszavazás eredményét. – Jó érzéssel tölt el, hogy ezen a helyen gondolkodhatunk Sopron építészeti jövőjéről – tette hozzá a polgármester.

Varga Tamás, a Budapesti Műszaki Egyetem Lakóépülettervezési Tanszékének docense köszönetet mondott a soproniaknak, hiszen elmondása szerint ekkora érdeklődést más városban a hasonló tárlataik iránt nem tapasztalt.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...