Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hangolnak a kórusünnepre
A szervezők március 1-jéig várják a kórusok jelentkezését. Felvételünk a tavalyi kórusünnep Fő téri gáláján készült. Fotó Szalay Károly

Hangolnak a kórusünnepre

| Munkatársunktól | Kultúra

Július első szombatján ismét énekhang tölti meg Sopron belvárosát. A tavalyi sikeres bemutatkozás után újra megrendezik a népszerű Soproni Kórusünnepet. A szervezők március 1-jéig várják a jelentkezőket.

Az éneklést és a városban működő kórusokat reflektorfénybe állító rendezvény már az első alkalommal népszerű volt. – A belváros udvarait megtöltő zenés programok, nyitott próbák sok fiatal, sok család érdeklődését keltették fel – mondta Bognár László szervező. – Az esti Fő téri gálán félezer ember énekelt együtt a fellépő énekkarokkal és Kocsis-Holper Zoltán művészeti vezetővel. A leggyakoribb kérdés azóta is ugyanaz: mikor lesz legközelebb Soproni Kórusünnep? 

A jól bevált, népszerű programelemeket idén is igyekeznek megtartani a szervezők, ugyanakkor újabb együtteseket is bemutatnának a kórusünnep közönségének július 6-án. Ezért egy felhívást tettek közzé, amellyel Sopron és környéke éneklő közösségeit szeretnék megszólítani.

– A város egynemű és vegyes karai mellett iskolai kórusokat, templomi énekkarokat, de önszerveződő baráti társaságokat, vagy modern a cappella együtteseket is szívesen látunk – tette hozzá Török Krisztina szervező. – Az idei program szándéka az, hogy még szélesebbre tárja a kapukat az éneklő közösségek előtt.

A Soproni Kórusünnep szervezői a http://korusunnep.hu/jelentkezes/ címen várják a csoportok, együttesek jelentkezését, ennek a határideje március elseje.


A Soproni Kórusünnep

A rendezvényt első alkalommal 2018 júliusában rendezték meg a Soproni Ünnepi Hetek részeként. A délutáni program során a belváros udvaraiba várták az érdeklődőket az énekkarok. A látogatók nyilvános próbákon vehettek részt, zenei totót tölthettek ki, a legkisebbeknek pedig zenés–táncos játszóházat szerveztek. A kórusünnep este a Fő téren gálaműsorral ért véget, ahol öt énekkar mutatta be a közönségnek művészete legjavát.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...