Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Gospel koncert

| Munkatársunktól | Kultúra

Először látogat Magyarországra a Tennessee állami Gospel kórus. Sopronban december 8-án, szombaton lépnek fel 20 órától az evangélikus templomban. A koncertet az Escort Tourist Utazási Iroda rendezi.

A 35 fős csapat zömében fiatalokból áll, de velük énekel három híres szólista is, többek között David Bratton, aki több mint 40 héten át vezette a Billboard Gospel listját az Every Prais című világslágerével, melyet azóta már magyar nyelven is felénekeltek. A kórust élőben egy öt tagból álló zenekar kíséri. Repertoárjukban ragaszkodnak a gyökereikhez, az afro-amerikai gospel zenéhez, szívhez szóló dalokat adnak elő, igazságról, szegénységről, megértésről és Jézusról.  

A kórus Justin Butler karmester vezetésével a 25 koncertből álló európai turnéja során Magyarországot követően még koncertet ad Romániában, Svájcban, Olaszországban és a Vatikánban is.

Kapcsolódó cikkek

Páholy: ilyen volt a 2018-as esztendő

Páholy: ilyen volt a 2018-as esztendő

2019. 01. 09. | Munkatársunktól

Elkészült a Páholy című színházi magazinunk új adása. Ebben Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője tekint vissza a teátrum elmúlt évére, az emlékezetes, sikeres előadásokra. A házigazda és riporter Pomezanski György.