Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gospel koncert

| Munkatársunktól | Kultúra

Először látogat Magyarországra a Tennessee állami Gospel kórus. Sopronban december 8-án, szombaton lépnek fel 20 órától az evangélikus templomban. A koncertet az Escort Tourist Utazási Iroda rendezi.

A 35 fős csapat zömében fiatalokból áll, de velük énekel három híres szólista is, többek között David Bratton, aki több mint 40 héten át vezette a Billboard Gospel listját az Every Prais című világslágerével, melyet azóta már magyar nyelven is felénekeltek. A kórust élőben egy öt tagból álló zenekar kíséri. Repertoárjukban ragaszkodnak a gyökereikhez, az afro-amerikai gospel zenéhez, szívhez szóló dalokat adnak elő, igazságról, szegénységről, megértésről és Jézusról.  

A kórus Justin Butler karmester vezetésével a 25 koncertből álló európai turnéja során Magyarországot követően még koncertet ad Romániában, Svájcban, Olaszországban és a Vatikánban is.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...