Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fúvósok találkozója
A Juventus Koncert Fúvószenekar előadása a Fő téren Fotó: Griechisch Tamás

Indulók a Várkerületen, a Fő téren, az Erzsébet-kertben

Fúvósok találkozója

| P. Horváth László | Kultúra

A házigazda Juventus Koncert Fúvószenekar mellett Csepregről, Galántáról, Győrből, illetve Körmendről érkezett formációk részvételével tartották meg szombaton a XXIV. Fúvószenekari Találkozót.

Fúvószenétől volt hangos szombaton a Várkerület, a Fő tér, valamint délután az Erzsébet-kert: ezek mind helyszínei voltak az idei fúvószenekari találkozónak.

– Létezik egy tétel, ami szerint a zene azért van a világon, hogy élményt nyújtson számunkra – emelte ki megnyitó beszédében dr. Farkas Ciprián tanácsnok, önkormányzati képviselő. – Ezért külön öröm, hogy a fúvósok is részt vesznek a Soproni Ünnepi Hetek programkavalkádjában. A fúvósegyüttesek nemcsak a hangzásban nyújtanak élményt, hanem a szemnek is kedves a látványuk, a vonulásukkal tagadhatatlan ünnepélyességet sugároznak.

– A fúvószene mindig is elválaszthatatlan része volt az ünnepi heteknek – ezt már ­Friedrich András, a házigazda Juventus Koncert Fúvószenekar vezetője, karmestere mondta lapunknak. – A találkozók pedig ezt a szép hagyományt viszik tovább. A tradíció ápolása a fő szempont akkor is, amikor a bemutatandó műveket kiválasztjuk. Idén a választás Sopron díszpolgárának, Lehár Ferencnek az indulójára esett. Emellett Dávid Péter Szent László indulóját – amely egykoron a Soproni Gyalogezred menetzenéje volt – adtuk elő.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek