Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Főszerepben a soproni bor

Hamarosan elkészül a közösségi borüzlet a Deák téren

Főszerepben a soproni bor

| Munkatársunktól | Kultúra

Tizenkilenc soproni borász, mintegy száz szolgáltató és összesen több tízezer látogató vett részt az idei Soproni Borünnepen. – Talán ez a legnagyobb boros rendezvény, amit valaha szerveztünk – mondta a rendezvény megnyitóján dr. Farkas Ciprián polgármester.

Három napon keresztül négy helyszínen (Kisvárkerület, Mária-szobor, Fő tér, Bástyagödör) várta a soproniakat és a városba érkező vendégeket Sopron legnagyobb ingyenes rendezvénye. Megtelt emberekkel az egész belváros, a borok mellett sokan megkóstolták a ­Food Truck Show gasztronómiai különlegességeit, részt vettek a családi programokon, koncerteken.

A rendezvényt pénteken este nyitották meg a kisvárkerületi színpadon, itt ünnepélyesen átadták a Soproni Borvidék Borversenyének díjait, valamint a város borainak járó elismeréseket is (a borverseny eredményéről lapunkban is beszámoltunk: Soproni bormustra, Soproni Téma, 2023. május 10.). Az átadáson részt vett Barcza Attila országgyűlési képviselő, dr. Farkas Ciprián polgármester, a soproni borlovagok, köszöntőt mondott Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségének elnöke.

– Talán ez a legnagyobb boros rendezvény, amit valaha szerveztünk – hangsúlyozta megnyitó beszédében a polgármester. – Sopronban a bor a kultúránk része, illik felelősséggel viseltetnünk iránta. Az önkormányzat éppen ezért a magyar kormánnyal karöltve a közelmúltban támogatta egy közösségi borüzlet létrehozását a Deák téren. Ez hamarosan a soproni bor agorája lesz, ahol minden soproni bortermelő be tudja mutatni fajtáit és borait.

Szombaton elképesztő autóritkaságok futottak be a Soproni Borünnepre – a XIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra versenyzői bemutatót tartottak a Mária-szobornál. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...