Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatja a Soproni Petőfi Színház
A padlás című előadást május 21-től láthatják a nézők a ­Soproni Petőfi Színházban. Fotó: Szita Márton

Folytatja a Soproni Petőfi Színház

| Munkatársunktól | Kultúra

A Római karnevál kamaraszínházi előadásával május 13-án folytatja az idei szezont a Soproni Petőfi Színház, a nagyszínpadon május 21-én kezdenek A padlás című produkcióval, a barlangszínházban pedig május 22-én lesz az első előadás.

Pataki András, a játszóhelyeket működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: minden bérletes és jegyet váltott nézőnek regisztráció után biztosítanak lehetőséget, hogy májustól megtekinthesse az idei évad hátralévő színházi előadásait. A szezont május 13-án folytatják a Római karnevál című kamaraszínházi produkcióval, a nagyszínpadon pedig az ősz kirobbanó, nagy közönségsikert hozó darabjával, A padlással kezdenek május 21-én. A várható élénk érdeklődés miatt dupla hétvégi előadásokkal készülnek. A Stabat Mater táncművet szeptemberben kezdik el újra játszani. A nézők június 4-től tekinthetik meg Kálmán Imre népszerű operettjét, A cigányprímást. A Mirandolina című komédiát a zentai társulat vendégjátékaként június 11-től tűzik műsorra. További ajándékként megtekintheti a közönség Katona Imrétől A zuhanás második pillanata című álomjátékot, valamint a Silentio transeo című pódiumestet. Mindemellett a közönség százforintos regisztrációs jeggyel megnézheti a fertőrákosi barlangszínházban a Farinelli című táncos produkciót.

Az ügyvezető hozzátette: május elsején megnyitotta kapuit a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház. A létesítmény, valamint a témapark délelőtt tíz és este hat óra között látogatható az előírásoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal. A színpadon május 22-én kezdődik a nyári kulturális programsorozat a Bagossy Brothers Company koncertjével, amelyre már minden jegy elkelt. Az idei nyári szezonban világsztárok és magyar zenei csillagok lépnek fel a barlangszínházban, összesen harminc produkciót kínálnak május végétől szeptember elejéig.

Pataki András a nyitás, illetve folytatás bejelentésével egy időben meghirdette a soproni színház 2021/2022-es szezonját, amely A szabadság évada nevet viseli. Összesen 14 bemutatót tartanak, a bérletezést már május 2-án elkezdték. Az új évad szeptemberben kezdődik Németh László Széchenyi című történelmi drámájával. A díszelőadást a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulója alkalmából 21-én este tartják. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...