Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Figyelem, lemezfelvétel!
A közvetítő kocsiban: Dvorák Zsuzsa zenei rendező, Kóczán Péter és Vincze Attila hangmérnök. Fotó: Pluzsik Tamás

Új fellépésekre készül a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar

Figyelem, lemezfelvétel!

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Csendet kérünk, lemezfelvétel! feliratú tábla fogadta néhány nappal ezelőtt a Liszt-központ aulájában a tárlatlátogatót, a Liszt-teremből pedig zene szűrődött ki. Mint kiderült, a szimfonikus zenekar újabb lemezét rögzítették.

Paul Wranitzky: A magyar nemzet öröme című C-dúr szimfóniáját rögzítette a szimfonikusok előadásában a Savaria Stúdió. Az eredetileg egy koronázásra komponált szimfóniát néhány évvel ezelőtt Kamp Salamon Kossuth-díjas karmester vezényletével már előadta a soproni együttes.

– A mi viszonyainkhoz és lehetőségeinkhez képest az elmúlt időszakban meglehetősen sok lemezfelvételünk készült – fogalmazott a szünetben Kóczán Péter, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. – Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hisz zenekarunknak nem ez az elsődleges küldetése.

– Nagy örömmel jövök mindig Sopronba, fantasztikus az itteni légkör, a zenekar nagyon befogadó, tagjai rendkívül segítőkészek, szeretek velük együtt dolgozni – mondja Dvorák Zsuzsa zenei rendező, aki Vincze Attila hangmérnökkel együtt a Liszt Ferenc utcában álló közvetítő kocsiból kísérte figyelemmel és rögzítette a zenei anyagot.

– Külön öröm, mintegy meglepetés volt számunkra, hogy a Savaria Stúdiótól és Dvorák Zsuzsa zenei rendezőtől lehetőséget kaptunk egy Mozart Esz-dúr szimfónia rögzítésére is – zárta ­Kóczán Péter, a szimfonikusok művészeti vezetője.

Beethoven Sopronban: Zenés családi napot tartanak március 6-án a Liszt-központban. 11 órakor kakaókoncert kezdődik, itt kötetlen, interaktív koncerten találkozhatnak a gyerekek és családjaik a szimfonikus zenekarral és Beethoven muzsikájával. 15 órakor A Beethoven árnyékában című film vetítésével folytatódik a program, 17 órakor Beethoven nyomában: A jövő zenéje címmel az ­Ensemble Zürich kamaraegyüttes kortárs zenei koncertjét hallgathatják meg a résztvevők. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertje 19 órakor kezdődik, Mozart, Takács Jenő és Beethoven műveiből válogatnak a művészek. Szólista: Kiss-Szabó Viktória, vezényel: Kóczán Péter.


Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...