Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
FidelissimArt kiállítás
A soproni képző- és iparművészek FidelissimArt alkotói köre Fotók: Pluzsik Tamás

A soproni képzőművészek a város lelkét építik

FidelissimArt kiállítás

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Megnyílt a soproni képző- és iparművészek FidelissimArt alkotói körének kiállítása vasárnap délután a Liszt-központ Munkácsy-termében.

A kiállításmegnyitó, mint ezt Pataki András, a Pro Kultúra Sopron igazgatója bevezetőjében kiemelte, a harmincötödik Soproni Tavaszi Napok kezdetét is jelenti. Az ünnepi rendezvénysorozat április elejéig gazdag és változatos kulturális kínálattal várja a soproniakat és az ide látogató vendégeket.
– Hogy mily sokszínű, gazdag művészeti és kulturális kinccsel is rendelkezik városunk, arra az ilyen és ehhez hasonló kiállításmegnyitókon döbbenünk csak rá – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Fodor Tamás polgármester.


A FidelissimArt alkotói kört 2012-ben az a gondolat hozta létre, hogy a Sopronban élő és alkotó hivatásos képzőművészek közösen mutassák meg városuk kortárs művészeti irányait.


– A leghűségesebb város leghűségesebb művészeinek munkái láthatók itt, és óvatosan mondom, hogy valószínűleg a legkitűnőbb soproni művészeké – fogalmazott a kiállítást megnyitó Eszik Alajos festőművész, grafikus, illusztrátor, a Jégverem utcában lévő Hetvennyolcas Galéria művészeti vezetője és tulajdonosa. – Ezt természetesen ők nem mondják ki, nehogy megsértsenek más helyi alkotókat. Én azonban mint messziről jött ember kimondhatom, hisz kitapintható, hogy ez egy értékelvű, értékalapú közösség. Nem évjárat vagy stílusközösség köti össze őket, hanem a minőségi alkotómunka.

Az április 15-ig, hétfő kivételével 10 és 18 óra között megtekinthető tárlaton Edőcs Márta üvegművész, Gáspárdy Tibor festőművész, Gerencsér Pán Tamás tervezőgrafikus művész, Kovács-Gombos Gábor DLA festőművész, Magyar Mónika grafikusművész, Soltra E. Tamás szobrász- és éremművész, Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikusművész és Szőcs Géza grafikusművész munkái tekinthetők meg, valamint egy alkotással jelen van a tárlaton a haláláig az alkotói körhöz tartozó Giczy János is.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...