Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fényképek  a belvárosban
Fotó: Németh Péter

Fényképek a belvárosban

| Munkatársunktól | Kultúra

Megnyílt a Soproni Fotóklub idei első kiállítása a Liszt-központban. A tárlaton a soproni fotópályázatra beérkezett legjobb műveket mutatják be.

Kétévente írja ki pályázatát a Soproni Fotóklub, amelyre Sopronból és körzetéből várják a képeket. 2019-ben közel száz fotót küldtek be a nevezők, ezek közül a legjobb húsz alkotást választotta ki a zsűri. Zömében természet- és épületfotók, valamint portrék kerültek a falakra, de a pályázók mellett a Soproni Fotóklub alkotóinak fényképei is láthatók a tárlaton.  

– A pályázatnak az a célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk az amatőr fotósoknak, megszólítsuk a fiatalokat, frissítsük a tagságot – kezdte Hipságh Gyöngyi, a klub elnöke. – Illetve fontos a vizuális nevelés is, hogy igényes képeket lássanak az emberek.

A tárlat megnyitóján közreműködött Prágay-Szabó Tamás klarinétművész. A kiállítás január 22-ig ingyenesen látogatható a Liszt Ferenc Kulturális Központ előterében.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Újévi köszöntő - videó

Újévi köszöntő - videó

2021. 01. 04. | Munkatársunktól

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar televíziós koncertjével a Sopron Balett közreműködésével üdvözli a 2021-es esztendőt január 1-én este. A nézők dr. Farkas Ciprián polgármesteri köszöntőjének részeként láthatják a korábban elkészült felvételt.

Az év ütőhangszerese: Horváth Kornél

Az év ütőhangszerese: Horváth Kornél

2021. 01. 04. | Munkatársunktól

Horváth Kornél nyerte el az év dzsessz-ütőhangszerese címet a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán. A lövői születésű, Sopronhoz sok szállal kötődő népszerű, Kossuth-díjas zenész, a SopronDrum alapítója és művészeti vezetője örül ennek az elismerésnek és már nagyon várja, hogy jövő nyáron egy hétvége alatt három világsztár és velük együtt tizenhárom Grammy-díj érkezzen a fertőrákosi barlangszínházba az Európában egyedülálló fesztiválra.