Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fair play díjas építésztanár
U. Nagy Gábor a Kotsis Iván-érem átvétele után

Fair play díjas építésztanár

| Munkatársunktól | Kultúra

U. Nagy Gábor kapta az építészszakma fair play díját, a Kotsis Iván-érmet. A kitüntetést azok vehetik át, akik etikai alapon, alázattal folytatják szakmájukat, valamint magas színvonalon oktatnak.

U. Nagy Gábor Ybl-díjas, Molnár Farkas-díjas és Príma díjas építész az Őrségben és a Vendvidéken él, tervez, épít, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének és az építész tanszéknek a vezetője.  

Az a regionális építészet, amit az Őrségben és a Vendvidéken megteremtett, referenciája lett a legkorszerűbb szemléletű, mégis a helyben gyökerező építészetnek – hangzott el a Kotsis Iván-érem átadásakor. Épületeiben sikerült a modernitást, a hely szellemét és az otthonosságot ötvöznie. Építészeti–építési tevékenysége példaértékű. Kiváló munkát végez az AMI-ban intézetvezetőként, tanszékvezetőként, iskolateremtő és szervező tevékenységének az alapja mások megértése és megbecsülése. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...