Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Évadzáró a színházban
Pataki András igazgató sikeresnek értékelte a színház lezárt évadát Fotó: Pluzsik Tamás

A társulati ülésen adták át az elmúlt szezon színházi díjait

Évadzáró a színházban

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Hétfőn tartotta évadzáró társulati ülését a Soproni Petőfi Színház, melyen a színházi díjak között egy új elismerés is gazdára talált: Művészeti Nívódíjat érdemelt ki Szalai Dóra táncművész és Savanyu Gergely színművész.

Az évadzáró társulati ülésen az önkormányzat nevében Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke köszöntötte az ezúttal rendhagyó módon nem a színpadon, hanem a nézőtéren helyet foglaló színészeket és a színház dolgozóit.


– Zenés évad volt a címe és a mottója a most lezárt 2017–2018-as színházi évadunknak, mely úgy gondolom, hogy minden tekintetben sikeresnek mondható – fogalmazott évadértékelőjében Pataki András, a Pro Kultúra Sopron igazgatója, a színház főrendezője. –  Előttünk van azonban még a nyár, lényegében a teljes barlangszínházi évad, mely ha nem is minden kolléga számára tartogat feladatokat, de sokunk számára további kihívásokat jelent majd.


Pataki András igazgató az évadértékelést követően színházi díjakat adott át az arra érdemeseknek. A Soproni Petőfi Színház örökös tagja lett Simon Andrea, igazgatói–főrendezői színházi nívódíjat vehetett át Füsi Zsolt ba­lett­mű­vész, valamint Molnár Anikó és Papp Attila színművész. Új díj a színház életében az egyik soproni autókereskedő cég által alapított, 500, illetve 1000 euró pénzjutalommal szponzorált Művészeti Nívódíj, melyet a közönségszavazatok alapján Szalai Dóra táncművész és Savanyu Gergely színművész vehetett át a cég vezetőitől.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...