Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Emlékérmék Sopronról

Emlékérmék Sopronról

| Munkatársunktól | Kultúra

Az már korábban biztossá vált, hogy emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank a soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából.

 Mostanra a grafikai tervek is elkészültek, így látható, hogy az érmeken a város egykori legendás polgármestere, Thurner Mihály is szerepel majd.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk (Ezüst emlékérme Sopronról, Soproni Téma, 2020. május 20.), a megszokott kerek forma helyett Sopron, a leghűségesebb város tiszteletére a nemzeti bank különlegesen nagy méretű, négyzet alakú ezüst emlékérmét bocsát ki. A névérték 15 ezer és 3 ezer forint. A grafikákat a Sopronban élő Soltra E. Tamás éremművész készítette el.

Kapcsolódó cikkek

Újévi köszöntő - videó

Újévi köszöntő - videó

2021. 01. 04. | Munkatársunktól

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar televíziós koncertjével a Sopron Balett közreműködésével üdvözli a 2021-es esztendőt január 1-én este. A nézők dr. Farkas Ciprián polgármesteri köszöntőjének részeként láthatják a korábban elkészült felvételt.

Az év ütőhangszerese: Horváth Kornél

Az év ütőhangszerese: Horváth Kornél

2021. 01. 04. | Munkatársunktól

Horváth Kornél nyerte el az év dzsessz-ütőhangszerese címet a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán. A lövői születésű, Sopronhoz sok szállal kötődő népszerű, Kossuth-díjas zenész, a SopronDrum alapítója és művészeti vezetője örül ennek az elismerésnek és már nagyon várja, hogy jövő nyáron egy hétvége alatt három világsztár és velük együtt tizenhárom Grammy-díj érkezzen a fertőrákosi barlangszínházba az Európában egyedülálló fesztiválra.