Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ellentétek évada

| Munkatársunktól | Kultúra

A soproni Kórus Spontánusz ismét izgalmas koncertekkel várja a zenebarátokat. Az „Ellentétek évada” három egészen különböző hangulatú hangversenyt kínál.

Az első állomáson, november utolsó vasárnapján Múlt és jelen címmel régi és kortárs „zenei világsztárok” műveivel ismertetik meg az énekesek és karnagyuk, Kocsis-Holper Zoltán a Szent Margit-templomba látogatókat. Felcsendülnek Joseph Haydn, Liszt Ferenc, Eric Whitacre, Arvo Pärt és Orbán György művei.  

2020 februárjában a már hagyományossá vált farsangi, ifjúsági hangversenyre hívja közönségét a Spontánusz: ezúttal a városi középiskolás kórusok mellett a stílszerűen méheknek öltözött, abszurd zenét játszó Méhek együttes közreműködésével. Többek között ausztrál, izlandi, magyar és északi kórusműveket, valamint Méhek-dallamokat kínálnak a GYIK Rendezvényházban.

A bérlet utolsó, Fény és sötétség című koncertje egészen különlegesnek ígérkezik május végén: Magyarország legrégebbi, korhű hangszereken játszó régizene-együttese, a szombathelyi Capella Savaria tiszteli meg az énekkart közreműködésével. A Kalló Zsolt művészeti vezetésével működő kamarazenekar Mozart egyik legismertebb, vonósokra írt művét, a Kis éji zenét adja elő, majd a kórussal együtt Charpentier Messe de minuit című darabját szólaltatják meg a művészek a GYIK Rendezvényház színpadán.

Bérletek november 16-ig kaphatók a Cédrus Könyvesboltban és a GYIK Rendezvényházban, ezek megvásárlásával a Kórus Spontánusz Egyesületet támogatják. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...