Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Együttműködés

| Munkatársunktól | Kultúra

Együttműködési szerződést írt alá kedden (lapzártánk után) Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője és Sepp Schreiner, az ausztriai Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda intendánsa, tulajdonosa.

 A stratégiai megállapodás öt évre szól, e szerint minden évben német nyelvű operett-előadásokkal várják a fertőrákosi barlangszínházban az osztrák–bajor nyelvterületről érkező nézőket. A következő szezonban Lehár Ferenc: A víg özvegy című előadása készül el. A Gerberhaus Culturproduktionen biztosítja ezeknek a német nyelvű operetteknek az osztrák piacon értékesítését és teljes körű marketingjét, középtávon pedig a magyar játszóhely piaci pozicionálását is erősíti.

A sajtótájékoztatón beszámoltak arról is, hogy a tavalyi 32 ezer után idén már 40 ezerre nőtt a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház témaparkjának látogatottsága, ez pedig rekordnak számít, amióta 2015-ben átadták a kétmilliárd forintból felújított kulturális és turisztikai látványosságot. 

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Kultúra a kapualjban

Kultúra a kapualjban

2020. 06. 03. | P. Horváth László

Korlátozott módon, de ismét lehet könyveket kölcsönözni a városi könyvtárból. A kezdeményezés jó lehetőség arra, hogy továbbra is olvasnivalóhoz jussanak az érdeklődő soproniak, a diákok.