Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Együttműködés

| Munkatársunktól | Kultúra

Együttműködési szerződést írt alá kedden (lapzártánk után) Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője és Sepp Schreiner, az ausztriai Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda intendánsa, tulajdonosa.

 A stratégiai megállapodás öt évre szól, e szerint minden évben német nyelvű operett-előadásokkal várják a fertőrákosi barlangszínházban az osztrák–bajor nyelvterületről érkező nézőket. A következő szezonban Lehár Ferenc: A víg özvegy című előadása készül el. A Gerberhaus Culturproduktionen biztosítja ezeknek a német nyelvű operetteknek az osztrák piacon értékesítését és teljes körű marketingjét, középtávon pedig a magyar játszóhely piaci pozicionálását is erősíti.

A sajtótájékoztatón beszámoltak arról is, hogy a tavalyi 32 ezer után idén már 40 ezerre nőtt a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház témaparkjának látogatottsága, ez pedig rekordnak számít, amióta 2015-ben átadták a kétmilliárd forintból felújított kulturális és turisztikai látványosságot. 

Kapcsolódó cikkek

Páholy: ilyen volt a 2018-as esztendő

Páholy: ilyen volt a 2018-as esztendő

2019. 01. 09. | Munkatársunktól

Elkészült a Páholy című színházi magazinunk új adása. Ebben Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője tekint vissza a teátrum elmúlt évére, az emlékezetes, sikeres előadásokra. A házigazda és riporter Pomezanski György.