Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ecsetre cserélt kalapács

Ecsetre cserélt kalapács

| Munkatársunktól | Kultúra

A Várkerület Galériában nyílt meg Baranyai László kiállítása az elmúlt vasárnap.

A megjelenteket Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára köszöntötte. A tárlatot Keresztény Richárd, a társaság elnöke nyitotta meg, majd rövid ismertetőt is közölt a kiállított negyven alkotásról. A tárlat november 8-ig naponta 15–17 óra között tekinthető meg. 

Baranyai László eredeti végzettsége kőfaragó és épületszobrász. Pályafutását Budapesten az építőipari és kőfaragó vállalatnál kezdte. Dolgozott például az Országház, illetve a Magyar Rádió épületnek renoválásánál is, majd Sopronba költözött. Itt a műemlék-felügyelőségnél helyezkedett el. Keze munkáját dicséri több temetői sír rendbehozatala, részt vett a Kecske-templom korszerűsítésében, a Mária-szobor, illetve a bánfalvi kolostor felújításánál is.

Baranyai László a nyugdíjas éveiben a kalapácsot ecsetre cserélte, mind a mai napig aktívan alkot. A mostani volt az első önálló kiállítása, idén lett tagja a Soproni Képzőművészeti Társaságnak. 

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.