Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Blues, funky mai köntösben

| Munkatársunktól | Kultúra

– Könnyen befogadható, ugyanakkor sokszínűen vegyes, dinamikus lesz az előadás mozgásvilága, amely nem a filmhez igazodik, hanem egy igazi színházi koncertshow-hoz – mondta Túri Lajos koreográfus a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkcióról.

Az előadás premierjét április 14-én tartják a Soproni Petőfi Színházban.


A Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával készülő látványos, nagyszabású előadásban a világhírű film dalai hangzanak el, Miklós Tibor fordításának köszönhetően magyarul. A mozgásvilágot Túri Lajos alakítja ki, akit a nézők televíziós show-k (The Voice, Rising Star, Nagy Duett, Sztárban Sztár), valamint országos musicaldarabok, önálló táncművek koreográfusaként és táncosaként is ismerhetnek.


– Ezeknek a zenéknek a stílusa, hangulata, szabadsága lehetőséget ad arra, hogy megidézzük egy retró világot mai köntösbe csomagolva, kortárs és fúziós elemek felhasználásával vegyesen. A főszereplők karakteréhez, jelleméhez, a kalandjaikhoz is igazodnak a táncos betétek a színházi atmoszférát, látványvilágot kihasználva, ahhoz alkalmazkodva – válaszolta érdeklődésünkre a koreográfus, aki először dolgozik együtt a Sopron Balett tagjaival.


Ahogy Túri Lajos megfogalmazta: érződik a csapaton a klasszikus alapú munka, de nagyon nyitottak más stílusokra, utakra a táncosok. Színes, karakteres egyéniségekből áll a társulat, s reméli, hogy sikerül a közönség számára is emlékezetes produkciót létrehozniuk.   

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...