Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Barlangszínház 2019
A fertőrákosi barlangszínházban az Orosz Nemzeti Balett Bizet Carmen című produkciójával lép fel Fotó: soproniszinhaz.hu

Közel 50 (magyar és német nyelvű) előadást tartanak

Barlangszínház 2019

| Munkatársunktól | Kultúra

Egy új kezdeményezéssel, az Ötórai hangoló komolyzenei koncerttel kezdődik jövő június elején a barlangszínház 2019-es előadássorozata. Az évad szeptemberben Zorán koncertjével zárul.

Az elmúlt héten ismertették a barlangszínház 2019-es évadát. Röviden összegezhető: jövő nyáron újra világsztárok érkeznek Fertőrákosra, mindemellett szórakoztató zenés, táncos produkciók, műfaji sokszínűség is várja a közönséget.

Újdonságként Dohnányi Ernő – aki annak idején megálmodta a barlangszínházi előadásokat – emléke előtt tisztelegve indítják útjára a tíz alkalomból álló Ötórai hangolót. A koncertsorozaton a soproni szimfonikusok lépnek fel. A SopronDrumra, amely szakmai vezetője jövőre is a soproni Kossuth-díjas Horváth Kornél lesz, ismét zenész csillagok érkeznek, akik koncerteznek és szakmai előadásokat is tartanak.

Nemzetközi különlegességként lép fel Szaranszkból az Orosz Nemzeti Balett Bizet Carmen című produkciójával. Az opera műfaj kedvelői a Kassai Állami Opera Puccini Bohém­élet olasz nyelvű előadását tekinthetik meg.

A Petőfi Színház saját bemutatója a barlangban a Valahol Európában című musical lesz Mikó István és soproni fiatalok főszereplésével. A szervezők megemlékeznek a páneurópai piknik harmincadik évfordulójáról, ez alkalomból augusztus 19-én nagyszabású programot tartanak majd. A barlangszínházi szezont szeptember 14-én Zorán koncertje zárja. Jövőre német nyelven Lehár Ferenc A víg özvegy című darabját adják elő. A cél az, hogy az ausztriai, illetve a bajor turistákat is becsábítsák a nézőtérre.

– A bérletárusítás már elkezdődött, mindenkit arra biztatok, hogy időben vásárolja meg a jegyét, mert nem garantálható, hogy jövőre az előadások előtt lesznek szabad helyek – jelentette ki Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója. – A következő évadban közel ötven előadást tervezünk megtartani, ebből több mint tíz német nyelvű lesz. Az előadásszámot is szeretnénk növelni, így a reális elvárás, hogy a látogatók száma meghaladja a huszonötezret.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Elindult a barlangszínházi szezon

Elindult a barlangszínházi szezon

2020. 08. 04. | Munkatársunktól

Felállva ünnepelte a közönség Vastag Tamás My Way című koncertjét a fertőrákosi barlangszínház nyitányán. Frank Sinatra szellemiségét idézte meg a fiatal énekes, aki vendégül hívta Stéphanie Schlessert és Papp Attilát duett, s szólószámokra, Horváth Tamás trombitást, táncosokat, valamint a műfaj kiemelkedő magyarországi zenekarát, a Stúdió 11 Ensemble formációt.