Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Balázs Árpád köszöntése
Seregély Dóra, a Pro Kultúra marketingigazgatója és Rajnai Károly, a Hunyadi-iskola igazgatója köszöntötte Balázs Árpádot Fotó: Németh Péter

Balázs Árpád köszöntése

| Munkatársunktól | Kultúra

A Juventus Koncert Fúvószenekar tagjai az adventi koncertjük keretében köszöntötték a Liszt-központban az elmúlt vasárnap a 80. életévét betöltő Balázs Árpád érdemes művészt.

 Az eseményre szép számmal látogattak el az egykori növendékek is.


A karnagy erős szálakkal kötődik Sopronhoz, hiszen 1991–2008 között ő vezette a városban évente megtartott karnagyképző tábort. A többnyire egyhetes kurzuson az aktív fúvós karmesterek megkapták azt a képzést, amelyre szükségük volt, mindemellett tamburmajorokat is képeztek. Emellett mindig is szoros kapcsolatban állt a soproni kórusokkal is.


A koncerten közreműködött a Juventus Koncert Fúvószenekar U14 utánpótlás együttese, valamint a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola kórusa is.


Az Erkel Ferenc-díjas, érdemes művész szerezte az Oscar-díjat nyert Mindenki című film zenéjét, a Bodzavirágot is.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...