Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Balázs Árpád köszöntése
Seregély Dóra, a Pro Kultúra marketingigazgatója és Rajnai Károly, a Hunyadi-iskola igazgatója köszöntötte Balázs Árpádot Fotó: Németh Péter

Balázs Árpád köszöntése

| Munkatársunktól | Kultúra

A Juventus Koncert Fúvószenekar tagjai az adventi koncertjük keretében köszöntötték a Liszt-központban az elmúlt vasárnap a 80. életévét betöltő Balázs Árpád érdemes művészt.

 Az eseményre szép számmal látogattak el az egykori növendékek is.


A karnagy erős szálakkal kötődik Sopronhoz, hiszen 1991–2008 között ő vezette a városban évente megtartott karnagyképző tábort. A többnyire egyhetes kurzuson az aktív fúvós karmesterek megkapták azt a képzést, amelyre szükségük volt, mindemellett tamburmajorokat is képeztek. Emellett mindig is szoros kapcsolatban állt a soproni kórusokkal is.


A koncerten közreműködött a Juventus Koncert Fúvószenekar U14 utánpótlás együttese, valamint a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola kórusa is.


Az Erkel Ferenc-díjas, érdemes művész szerezte az Oscar-díjat nyert Mindenki című film zenéjét, a Bodzavirágot is.

Kapcsolódó cikkek

Páholy: ilyen volt a 2018-as esztendő

Páholy: ilyen volt a 2018-as esztendő

2019. 01. 09. | Munkatársunktól

Elkészült a Páholy című színházi magazinunk új adása. Ebben Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője tekint vissza a teátrum elmúlt évére, az emlékezetes, sikeres előadásokra. A házigazda és riporter Pomezanski György.