Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ármány & szerelem: elkezdődtek a próbák

| Munkatársunktól | Kultúra

Megkezdődtek a próbái Papp Gyula – Demjén Ferenc – Sárdy Barbara Ármány & szerelem című rockzenés játékának a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Pataki András, a bemutató február 24-én lesz.

A különleges előadás keretében Schiller népszerű drámájának jelenetei villannak fel egy színházi főpróba keretében. Sárdy Barbara történetéhez Papp Gyula zeneszerző blues, rock, funky, pop és rap stílusban írt dalokat, melyeknek szövegét Demjén Ferenc szerezte.


Pataki András az olvasópróbán arra hívta fel a figyelmet, hogy kettős feladat előtt áll a stáb, hiszen a darab keretén belül gyakorlatilag színpadra kell állítaniuk egy rockoperát egy klasszikus mű alapján, s közben a valódi cél az, hogy bemutassák egy vidéki színház életét. Katona Imre, az előadás dramaturgja azt hangsúlyozta, fontos a játékon belüli játék hitelessége, az itt és most megszületésének művészi ereje. Ezért nagy pontossággal kell elkészíteni a zenés művet, hogy az alkotói oldal belső útjai is igazan tudjanak megjelenni a jelenkori érvényességben.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...