Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Amerika után Sopronban

| Munkatársunktól | Kultúra

Varga Gábor, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első klarinétosa, a Sevillai Nemzetközi Klarinétverseny győztese április 24-én Sopronban lép fel a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar bérleti hangversenyén Aaron Copland klarinétversenyének szólistájaként.

A szólistaként és tanárként is tevékenykedő művész március végén New Yorkban és Bostonban koncertezett, tehát friss élményekkel fűszerezve adja elő a hűség városában a nagy amerikai klasszikus virtuóz darabját, melyet 1948-ban Benny Goodman felkérésére komponált Copland.


A világszerte koncertező magyar muzsikus a párizsi Buffet Crampon hangszergyártó cég által kiemelten támogatott néhány művész egyike, aki 2018-ban az Európai Klarinétos Szövetség fesztiváljának elnökeként fogadhatja majd Magyarországon a világ legkiválóbb fafúvós művészeit.


Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...