Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Álmodozások fuvolára, hárfára
Jacsó Erika fuvola- és Aba-Nagy Zsuzsanna hárfaművész közös koncertre készül

Álmodozások fuvolára, hárfára

| Bertha Ágnes | Kultúra

Különleges koncertre készül Jacsó Erika fuvola- és Aba-Nagy Zsuzsanna hárfaművész. A hangversenyen a 100 éve meghalt Debussy-től és kortársaitól csendülnek fel zeneművek.

Aba-Nagy Zsuzsanna Bécsben élő hárfaművész és Jacsó Erika soproni fuvolaművész első közös koncertje ritka zenei élményt nyújt az érdeklődőknek november 26-án 18 órától a Pannonia Hotel Európa-termében.  

– A fuvola–hárfa együtt hangzása rendkívüli élményt ad nekünk, előadóművészeknek is, bízunk benne, hogy a hallgatóság is így fogja érezni – mondta el Jacsó Erika fuvolaművész. – A koncerten Aba-Nagy Zsuzsanna hárfán nemcsak kamaraműveket játszik, de szólóban is megszólaltatja ezt a különleges hangszert.

A hangverseny az Álmodozások címet kapta Debussy műve után, ami természetesen a koncerten is elhangzik. A hangverseny Debussy egyetlen fuvolaszólóra írt művével, a Syrinx-szel kezdődik, majd a kortársak alkotásaiból is, többek között Raveltől és a magyar zeneszerző, Doppler Ferenctől is hallhatnak művet az érdeklődők.

Jacsó Erika több mint 10 éve a zeneiskola fuvolatanára. Tanítványai sikeresek, országos és nemzetközi versenyek helyezettjei, többen zenei pályán folytatták tanulmányaikat, a Magyar Televízió Virtuózok műsorának is szereplői voltak. Aba-Nagy Zsuzsanna a bécsi Prayner Konzervatórium hárfatanára. Tanítványai szerte a világban megtalálhatók. Az ő neve sem ismeretlen a soproni közönség előtt, hiszen többször volt alkalma kamarazenei hangversenyeken soproni művészekkel együtt fellépni.

A két művész rendszeresen muzsikál a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarban. A közeljövőben több koncertet is terveznek együtt, nyáron a fertőrákosi barlangszínházban hallhatjuk őket.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...