Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Alelnök marad

| Munkatársunktól | Kultúra

Továbbra is Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója vezeti a Magyar Teátrumi Társaságot (MTT), erről a múlt heti budapesti tisztújító közgyűlésén döntött az MTT tagsága.

Négy alelnököt is választottak: Pataki András, a Soproni Petőfi Színház; Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház; Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója az MTT új elnökségének tagja.

Pataki Andrást már 2017-ben megválasztotta alelnökének a szervezet, most ismét bizalmat szavaztak neki. A Soproni Petőfi Színház igazgató főrendezője a közeljövő feladatairól szólva a színház-pedagógiai témakört és a határon túli színházi együttműködéseket emelte ki. 

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Kultúra a kapualjban

Kultúra a kapualjban

2020. 06. 03. | P. Horváth László

Korlátozott módon, de ismét lehet könyveket kölcsönözni a városi könyvtárból. A kezdeményezés jó lehetőség arra, hogy továbbra is olvasnivalóhoz jussanak az érdeklődő soproniak, a diákok.