Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ács Tamás Tusnádfürdőn

Ács Tamás Tusnádfürdőn

| Munkatársunktól | Kultúra

A Soproni Petőfi Színház az Egy őrült naplója című előadással képviselteti magát a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) sátrában a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjában Tusnádfürdőn. Ács Tamás produkciója július 20-án este látható.

Gyermekelőadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, színházi előadásokkal és filmvetítésekkel gazdagítja a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programját a Magyar Teátrumi Társaság július 18. és 22. között. Az MTT sátra hetedik alkalommal nyílt meg Tusnádfürdőn. A tusványosi fesztiválon ismét bemutatkoznak a szervezet tagszínházai: a budapesti Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Soproni Petőfi Színház és a zalaegerszegi Kvártélyház produkciói érkeznek Erdélybe.

Csütörtökön este a Soproni Petőfi Színház Gogol Egy őrült naplója című művét adja elő Ács Tamás, az előadás a Forrás Színházzal együttműködésben jött létre.  

A színművész 12 éve játssza a produkciót. Az országban több helyen bemutatkozott már azzal - természetesen Sopronban és környékén is - s járt vele a Felvidéken, valamint Erdélyben is. Eddig megközelítőleg százszor bújt már Popriscsin bőrébe.  

Ács Tamás így vall a szerepéről: "Egy olyan elmagányosodott, elidegenedett embert próbálok a színpadon megmutatni, aki nem a régmúlt idők kishivatalnoka, hanem hétköznapjaink ismerős alakja. Az előadás utazásra invitálja nézőit Popriscsin elméjének mélyére, főként azokra a lelki rezdülésekre koncentrálva, amelyek a végső őrület legszélére sodorják." 

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...