Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Abszurd zuhanások

Abszurd zuhanások

| Munkatársunktól | Kultúra

Megtartották az olvasópróbáját A zuhanás második pillanata című álomjátéknak a Soproni Petőfi Színházban.

A rendhagyó darab különálló jelenetei az abszurd műfajban beszélnek társadalmi problémákról, élethelyzetekről, melyek tartalma, gondolatisága reflektál a világra a valóság és a képzelet tükrében. A produkció játékmestere, a szövegkönyv készítője Papp Attila, a dramaturgja Molnár Anikó. Velük együtt szerepel Szőcs Erika, Major Zsolt, Savanyu Gergely és Marosszéki Tamás. A készülő előadás művészeti vezetője Pataki András Jászai-díjas rendező, a konzulens Katona Imre.

Pataki András a próba megkezdése előtt elmondta, a most készülő előadás némiképp rendhagyó, különleges, kicsit a múltat idéző. A szövegkönyv egy bő tíz évvel ezelőtti műhelymunka alapján született meg és egyfajta lenyomata, emléke annak, hogy 1986-ban megalakult a Forrás Színpad, majd megszületett a Forrás Színház. Olyan színészek dolgoztak az évek alatt a szabad színházi gondolkodást képviselő utazó csapatban, akik jelenleg is a soproni társulat tagjai, vagy az elmúlt esztendőkben játszottak itt. A zuhanás második pillanata pedig azoknak a színházi mesterkurzusok, szakmai tréningek tapasztalataiból jött létre, melyeknek egyik vezetője Katonai Imre dramaturg, rendező volt.


További részletek, háttér az előadásról és fotók az olvasópróbáról itt érhetők el >>

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...