Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A történelem művészi lenyomatai
Fotó: Griechisch Tamás

A történelem művészi lenyomatai

| Munkatársunktól | Kultúra

Szabadság, szerelem címmel nyílt meg Melocco Miklós és Párkányi Raab Péter kiállítása a Liszt-központ Munkácsy termében.

A Páneurópai Piknik Emlékmű két alkotójának életművéből mutat be válogatást a tárlat, fotókat, kisplasztikákat, gipszöntvényeket láthat a közönség. – A határáttörés történelmi része a berlini fal leomlásának és Európa újraegyesítésének. Büszkék vagyunk arra, hogy a piknik és a határáttörés a hűség és a szabadság városa közelében történt – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Fodor Tamás. Sopron polgármestere szerint Melocco Miklós és Párkányi Raab Péter alkotásaiban a szabadság eszméje testesül meg.  

A tárlatot Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg, aki méltatta a művészek munkásságát, valamint áttekintést adott a magyar szobrászat helyzetéről is. A programon közreműködött a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttese.

A kiállítás szeptember 30-ig látható, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.


Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...