Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A Pál utcai fiúk

| Munkatársunktól | Kultúra

Vándorkiállítás nyílik Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének születéséről, világáról a Széchenyi István Városi Könyvtárban. A tárlat december 12. és január 19. között megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében az emeleten.

1907-ben, tehát 110 éve jelent meg először könyv alakban Molnár Ferenc leghíresebb regénye, amely a mai napig az egyik legolvasottabb mű. A Pál utcai fiúk népszerűségének oka, hogy olyan alapvető kérdésekre keresi a választ, hogy mit jelent a barátság, a hűség, a bátorság, a haza, és mi az, amiért érdemes feláldozni akár az életünket is.  

A tárlat anyagának alapjául a Petőfi Irodalmi Múzeum korábbi kiállítása szolgál, de az interaktív tartalmak kidolgozásában részt vállal a Nemzeti Múzeum, a Vígszínház és a Móra Kiadó Zrt. A kiállítás az NKA anyagi támogatásával született meg, 11 tablóból, installációból és sok könyvhöz kötődő tárgyból áll. 

Kapcsolódó cikkek

Páholy: ilyen volt a 2018-as esztendő

Páholy: ilyen volt a 2018-as esztendő

2019. 01. 09. | Munkatársunktól

Elkészült a Páholy című színházi magazinunk új adása. Ebben Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője tekint vissza a teátrum elmúlt évére, az emlékezetes, sikeres előadásokra. A házigazda és riporter Pomezanski György.