Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A Pál utcai fiúk

| Munkatársunktól | Kultúra

Vándorkiállítás nyílik Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének születéséről, világáról a Széchenyi István Városi Könyvtárban. A tárlat december 12. és január 19. között megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében az emeleten.

1907-ben, tehát 110 éve jelent meg először könyv alakban Molnár Ferenc leghíresebb regénye, amely a mai napig az egyik legolvasottabb mű. A Pál utcai fiúk népszerűségének oka, hogy olyan alapvető kérdésekre keresi a választ, hogy mit jelent a barátság, a hűség, a bátorság, a haza, és mi az, amiért érdemes feláldozni akár az életünket is.  

A tárlat anyagának alapjául a Petőfi Irodalmi Múzeum korábbi kiállítása szolgál, de az interaktív tartalmak kidolgozásában részt vállal a Nemzeti Múzeum, a Vígszínház és a Móra Kiadó Zrt. A kiállítás az NKA anyagi támogatásával született meg, 11 tablóból, installációból és sok könyvhöz kötődő tárgyból áll. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...